Laatste nieuws

 
Contact

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

HKZ ISO 9001 Erkend leerbedrijf Calibris

Ouderenzorg Utrecht

Archief: Zorgmarkt ‘Langer veilig thuis wonen!’ | dinsdag 21 februari

Dinsdag 7 februari 2017

Op 21 februari van 14.00 tot 17.00 uur organiseert De Brug in samenwerking met onder andere de Rabobank Utrechtse Heuvelrug en het Sociale Dorpsteam ‘Samen op de Heuvelrug’ een zorgmarkt met het thema: ‘Langer veilig thuis wonen’. Organisaties op het gebied van zorg, zorginnovaties, ondersteuning en begeleiding presenteren zich. De zorgmarkt wordt gehouden in Nieuw Salem, De Lei 86 in Driebergen. De zorgmarkt is bedoeld voor ouderen die zo lang mogelijk veilig thuis willen wonen en andere geïnteresseerden. De toegang is gratis.

Ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ook kwetsbare ouderen. Door de invloed van de politiek is er veel veranderd in de zorg. Het huidige beleid is gericht op eigen regie houden en zelfstandigheid bevorderen. Mantelzorg wordt steeds belangrijker voor kwetsbare ouderen. Het is belangrijk dat mantelzorgers weten waar ze hulp, advies en extra ondersteuning kunnen krijgen om de zorg voor hun naaste vol te houden

Er worden die middag ook twee presentaties gehouden. Om 14.30 uur zal Wilfred Smit, directeur Particulieren en Private Banking Rabobank Utrechtse Heuvelrug, informatie geven over ‘Dementie en bankzaken’ en Marianne van der Krans, Projectleider Ouderenmishandeling Veilig Thuis Utrecht  geeft om 15.30 uur een presentatie over het ‘Voorkomen van ouderenmishandeling’.

Naast informatie en advies zijn er aantrekkelijke activiteiten waar u aan mee kunt doen zoals een stamppotproeverij, ook kunt u een geheel verzorgd uitje of arrangement boeken en is het Repaircafé aanwezig om naar uw kapotte apparatuur te kijken.

De volgende organisaties presenteren zich deze middag: Sociaal dorpsteam ‘Samen op de Heuvelrug’, Rabobank Utrechtse Heuvelrug, Veilig Thuis Utrecht, Zorg Pluspunt, Repaircafé, Driebergse Apotheken, Handje Helpen, Macula Vereniging, Politie Utrechtse Heuvelrug, NUZO, ISZ De Brug met Wijkzorg, Buurthuis, Ontmoetingscentrum De Vijver en andere diensten.