Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Archief: Open middag mensen met dementie en mantelzorgers Amerongen

Woensdag 17 oktober 2012

Mensen met dementie en mantelzorgers zijn van harte welkom op de open middag van het nieuwe ontmoetingscentrum Utrechtse Heuvelrug in Amerongen. Op 1 november tussen 14.00 - 16.00 uur zijn er workshops herfststukjes maken, fotograferen, sporten en schilderen en er is een kleine high tea.

Het ontmoetingscentrum Amerongen is er voor de mensen met dementie en voor de mantelzorgers. Het is open op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Mensen met lichte tot matige dementie kunnen in de dagsociëteit hobby’s en andere activiteiten oppakken. Psychomotorische therapie en geheugentraining vormen hierbij een belangrijk terugkerend onderdeel.

Praktische en emotionele steun

Mantelzorgers krijgen ondersteuning in de vorm van spreekuren, gespreksgroepen en lezingen. Hierdoor ondervindt de mantelzorger praktische en emotionele steun, waardoor de verwante met dementie langer thuis kan blijven wonen.

Eerder dit jaar is ook het Ontmoetingscentrum Utrechtse Heuvelrug ‘De Vijver’ in Driebergen geopend. Circa 20 mensen nemen deel aan de activiteiten. Ook vrijwilligers zijn zeer welkom in de ontmoetingscentra. Zij kunnen de bezoekers wat extra’s bieden zoals  individuele activiteiten.

Wilt u meer informatie of u zelf aanmelden voor de open middag? Dan kunt u contact opnemen met de coördinator van de Ontmoetingscentra Utrechtse Heuvelrug: Willy Sturkenboom, telefoon: 0343 – 555401 en e-mail: w.sturkenboom@iszdebrug.nl

Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug

De ontmoetingscentra zijn een initiatief van het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug. Dit is een samenwerkingsverband van diverse instellingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, waaronder ISZ De Brug. Zij bieden samenhangende zorg aan mensen met dementie en hun familie van het begin tot in een vergevorderd stadium.