Laatste nieuws

 
Contact

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

HKZ ISO 9001 Erkend leerbedrijf Calibris

Ouderenzorg Utrecht

Archief: Wie verrast u met een aubade aan huis?

Dinsdag 22 december 2015
In de periode tussen Kerst en Oud&Nieuw zullen jonge musici korte 'Aubades bij u Thuis' brengen bij (kwetsbare) ouderen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De aubades van ongeveer 20 minuten zullen vooral gebracht worden voor thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers die vanwege ouderdom, een lichamelijk ongemak of vanwege Alzheimer of Parkinson zelf niet meer zo gemakkelijk naar een muziekuitvoering of cultureel evenement gaan.

Onlangs werd een aubade gebracht aan een van de bezoekers aan Ontmoetingscentrum De Vijver. Klik hier voor het artikel uit De Nieuwsbode.

Initiatief
Dit initiatief is genomen door intuïtief musicus Frank Jenniskens uit Doorn die dit soort aubades al jarenlang op uitnodiging bij bijzondere gelegenheden brengt. Hij zal in een startbijeenkomst dinsdag 29 december tussen 9.30 en 12.00 op Woonoord Kraaijbeek zijn kennis- en ervaring aan de jonge musici overdragen. Daarna worden afspraken gemaakt om aubades te brengen in de dagen erna tot en met oudjaarsdag. Het project wordt afgesloten met een publieke inloopmiddag op zaterdag 2 januari tussen 14:30 en 16:30 in het restaurant van Park Boswijk in Doorn waar iedereen - jong én oud(er) -van harte welkom is om een flits-aubade te brengen of te ontvangen (opgeven hiervoor is niet nodig).

Crowdfunding
Het project is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrechtse Heuvelrug en met ondersteuning van de Ontmoetingscentra Dementie in Driebergen (Ontmoetingscentrum De Vijver) en Amerongen. Voor dit project is er een crowdfundingactie via de Stichting Francesco Cultuurfonds. Bijdragen voor dit hartverwarmend initiatief zijn welkom via www.francscocultuurfonds.nl .

Verras iemand in uw omgeving
Kent  u een (kwetsbare) oudere in uw omgeving die de jongeren met een Aubade-bij-u-Thuis kunnen verrassen?  Mail dan hun naam, adres en een korte motivatie aan: arianemiller@planet.nl Via u laten we dan weten wie de aubade komen brengen en wanneer. En als u wilt, kunt u er zelf ook bij aanwezig zijn!  

Oproep aan jonge musici
Jonge musici tot 18 jaar die het wel voor zich zien iets moois te spelen bij een oudere thuis kunnen zich opgeven via arianemiller@planet.nl . Belangrijk is dat ze dinsdag 29 december tussen 9.30 en 12:00 bij de startbijeenkomst kunnen zijn (met instrument!) en in de dagen erna tijd hebben om een aantal aubades te brengen. Tot met 12 jaar gaan ze met een ouder of andere volwassen begeleider.  De jongeren vanaf 12 jaar kunnen ook in 2-tallen de aubades brengen.