Laatste nieuws

 
Contact

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

HKZ ISO 9001 Erkend leerbedrijf Calibris

Ouderenzorg Utrecht

Archief: Lezing: dementie en leren

Maandag 2 september 2013

Mensen met (vergevorderde) dementie kunnen van alles leren. Zolang naasten en zorgverleners dit gericht ondersteunen. Ruud Dirkse, een van de auteurs van het boek (O)pnieuw geleerd, oud gedaan, doet dit lerend vermogen van mensen uit de doeken tijdens een bijeenkomst van het Ontmoetingscentrum De Vijver in Driebergen, op 23 september 2013 van 14.00 uur tot 16.00 uur.

In het boek (Op)nieuw geleerd, oud gedaan leggen dementie-experts uit hoe dit lerend vermogen werkt en geven tips. Zo zijn koffie zetten, stofzuigen en lopen met een rollator lerende activiteiten. Ook kun je iemand aanleren om bijvoorbeeld niet voortdurend dezelfde vragen te stellen. Het vergroot de zelfredzaamheid én sociaal contact. Dirkse is directeur van DAZ (Dirkse anders zorgen) en gespecialiseerd in moderne dementiezorg. In de week van de dementie (20 t/m 29 september) geeft hij meer lezingen.

Aanmelden en adres

Wilt u zich aanmelden voor de lezing of meer informatie? Dat kan via de coördinator van het ontmoetingscentrum, Willy Sturkenboom via willysturkenboom@iszdebrug.nl  of telefonisch via: 0343 555401. Adres: Vijverlaan 10,3971 HK in Driebergen.

Samenhangende dementiezorg

De ontmoetingscentra zijn een initiatief van het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug. Dit is een samenwerkingsverband van diverse instellingen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, waaronder ISZ De Brug. Zij bieden samenhangende zorg aan mensen met dementie en hun familie van het begin tot in een vergevorderd stadium.