Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Zorgleefplan

Bij ISZ De Brug vinden we het belangrijk om de kwaliteit van leven te waarborgen. We richten ons op het behartigen van uw belangen met betrekking tot de lichamelijke, geestelijke, sociale en religieuze aspecten. Al deze belangen maken we inzichtelijk in het zorgleefplan. In het zorgleefplan brengen we in kaart welke wensen en behoeften u heeft, als het gaat om persoonlijke leefstijl, belangrijke contacten, hobby’s, interesses, inrichting van de eigen leefomgeving en uw huis. Maar ook wat uw wensen zijn met betrekking tot persoonlijke verzorging. Wij vinden dat wonen in een zorginstelling meer is dan een verblijf met zorg. Een leefplan helpt ons om echt dialooggericht te werken.

Het zorgleefplan gaat uit van vijf belangrijke levensgebieden

  • Gezondheid en zorg die in dit verband belangrijk is
  • Omgeving (kamer, huis, buurt)
  • Belangrijke contacten (partner, gezin, familie, vrienden)
  • Aciviteiten (hobby’s, interesses en –vrijwilligers-werk)
  • Persoonlijke leefstijl (individuele gewoontes en levenspatronen)

Met behulp van zorgkaarten maken we uw wensen en doelen per levensgebied concreet. We zorgen dat we weten wat er moet gebeuren om uw wensen uit te voeren, maar daarbij niet de indicatie voor zorg van het CIZ uit het oog te verliezen. Het zorgleefplan kan op verschillende manieren worden opgesteld. Meestal met u, eventueel met hulp van uw familie en vrienden. Op de psychogeriatrische afdelingen is hulp van de familie bij het opstellen van het zorgleefplan noodzakelijk.

Bij opname krijgt u een Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) toegewezen. Deze EVV coördineert de zorg en de afspraken met betrekking tot het leefplan. Twee keer per jaar is er een Zorgleefplanbespreking (LPB). Tijdens de LPB wordt de totale zorg met u, de arts, EVV'er, eventuele betrokken behandelaars en de eerste contactpersoon doorgenomen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het zorgleefplan altijd aansluit op uw  wensen en doelen.