Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Archief: Kunstwerk voor 'vernieuwd' Ontmoetingscentrum De Vijver

Donderdag 4 december 2014

Dinsdag 2 december was een feestelijke dag voor Ontmoetingscentrum De Vijver, voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Er werd officieel gevierd dat Dagcentrum Sparrenheide samengevoegd is met het Ontmoetingscentrum. Hierdoor kunnen ook mensen die verder in het dementie proces komen langer deelnemen in het Ontmoetingscentrum.

Onthulling kunstwerk
Ter ere hiervan hebben bezoekers  met elkaar een kunstwerk gemaakt onder leiding van Humphrey Watchman, kunstenaar en medewerker van het Ontmoetingcentrum. Dit kunstwerk werd onthuld in het bijzijn van alle bezoekers, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers.Ontmoetingscentrum De Vijver
Het centrum is geopend van maandag t/m vrijdag en er worden in de verschillende ruimtes activiteiten georganiseerd. Half januari gaat het centrum nog een extra donderdaggroep openen. Het Ontmoetingscentrum wil mensen aanspreken op hun talenten en  kwaliteiten, op wat men kan en wil ondernemen. Bezoekers kunnen zo deelnemen aan passende activiteiten op eigen niveau. Bewegen, geheugentraining en activiteiten in het kader van kunst en cultuur zijn een belangrijk onderdeel van de activiteitenprogramma’s. Ook is er een mantelzorgprogramma. Mantelzorgers krijgen individuele aandacht en kunnen deelnemen aan gespreksgroepen en informatiebijeenkomsten. Zo kan bij de mensen met dementie het proces stabiliseren of zelfs vertragen en kunnen mantelzorgers langer de zorg vol houden voor hun naaste.

Contact
Voor inlichtingen en  het maken van een kennismakingsgesprek:
Ontmoetingscentrum De Vijver
Vijverlaan 10
3971 HK Driebergen
T 0343 555401
E OCdeVijver@iszdebrug.nl