Laatste nieuws

 
Contact

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

HKZ ISO 9001 Erkend leerbedrijf Calibris

Ouderenzorg Utrecht

Archief: Informatiebijeenkomst ‘Langer veilig thuis wonen’- dinsdag 24 november

Donderdag 12 november 2015
Ontmoetingscentrum De Vijver organiseert op dinsdag 24 november van 14.00 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst met het thema ‘Langer veilig thuis wonen’. Zelfstandigheid, zelfredzaamheid en langer zelfstandig thuis blijven wonen als we ouder worden dat is wat we graag willen en waar ook de overheid voor staat. De vergrijzing, de tekorten op de arbeidsmarkt en de betaalbaarheid van de zorg spelen hierbij een grote rol. Belangrijk is dat uw woonomgeving praktisch en veilig is ingericht. Deze informatiebijeenkomst biedt u enkele handvatten.

Liesbeth van Deventer en Aline Smits, fysiotherapeut en ergotherapeut bij ISZ De Brug geven u tips en adviezen over veilig bewegen en praktische aanpassingen in en om uw huis. Het tweede deel van de bijeenkomst wordt ingevuld door Nienke Nijhof van Vilans. Zij is gepromoveerd op het onderwerp dementie en technologie en inmiddels bijna tien jaar actief in de wereld van dementie en technologie. Aan de hand van concrete voorbeelden vertelt zij hoe mensen met dementie, hun mantelzorgers en verzorgers gebruik kunnen maken van verschillende technologische hulpmiddelen. Zoals technologie die een geheugen steuntje bieden, een ‘Tom Tom’ voor tijdens het wandelen of fietsen en ook systemen die bijvoorbeeld automatisch het gas afsluiten als dit per ongeluk aan blijft staan.

Deze informatiebijeenkomst is gratis en is speciaal voor mantelzorgers en voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.  

Datum:                  dinsdag 24 november
Tijd:                       14.00 – 16.00 uur
Locatie:                 Ontmoetingscentrum De Vijver, Vijverlaan 10, 3971 HK Driebergen    
Aanmelden:           telefonisch of per e-mail. (0343) 555401/523007, OCdeVijver@iszdebrug.nl 

Meer informatie: www.iszdebrug.nl/ontmoetingscentrum