Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Archief: Informatiebijeenkomst 'Humor gebruiken in de zorg' | vrijdag 27 januari

Donderdag 12 januari 2017

Vrijdag 27 januari van 10.00 uur tot 12.00 uur presenteert Marcellino Bogers in Ontmoetingscentrum De Vijver de informatiebijeenkomst: ‘Humor gebruiken in de zorg’. Marcellino Bogers is verpleegkundige, cabaretier en auteur van het boek ‘Humor als verpleegkundige interventie’. Humor relativeert, verbindt, ontspant, bevrijdt, ontgift, ontstresst en verlicht! Humor is goud in de handen van zorgverleners en mantelzorgers!

Dementie is een ernstige zaak, zeker. Maar juist in zo’n geval kan humor veel betekenen.’Dat ontdekte Marcellino Bogers tijdens zijn jarenlange loopbaan in de zorg. Dat lachen gezond is, is inmiddels wel bewezen. Als je lacht, maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Het eerste stofje maakt vrolijk en werkt antidepressief, het tweede zorgt voor ontspanning en is pijnstillend. Maar dat zijn niet de enige positieve effecten van serotonine; het heeft ook een gunstige invloed op het afweersysteem, doet het zuurstofgehalte van het bloed toenemen, werkt stress verminderend en angst verlagend.

Humor kan een soort tegengif zijn tegen ziekte, verlies en verdriet. Lachen om je eigen ziekte of handicap maakt dat je er boven staat, je problemen worden hanteerbaar en je krijgt het gevoel weer even vat op het leven te hebben. Maar niet alleen de patiënt, ook de zorgverlener/mantelzorger heeft baat bij humor. Humor is oog en oor hebben voor vrolijk makende tegenstrijdigheden, humor is communicatie – en daarmee een middel om onderlinge relaties te versterken.

Mantelzorgers, mensen die in de zorg werken en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Graag van te voren aanmelden via (0343) 555401 of OCdevijver@iszdebrug.nl