Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Archief: Geslaagde informatieavond ‘dementie’ voor vrijwilligers van Welnúh

Dinsdag 17 maart 2015

“Wat is dementie en hoe ga je om met veranderend gedrag?”
Voor het antwoord op die vragen gingen dinsdagavond 10 maart vijfendertig chauffeurs en bijrijders van de belbussen van Welnúh naar ontmoetingscentrum De Vijver in Driebergen. Deskundige en enthousiaste medewerkers bieden hier mensen met dementie een gevarieerd activiteitenprogramma en ondersteuning. Dat geldt ook voor hun mantelzorgers, die praktische en emotionele steun krijgen. Dat helpt om mensen met dementie langer thuis te kunnen laten wonen. Het hele jaar door, vijf dagen per week, brengen de vrijwilligers van Welnúh hun gasten onder andere naar het centrum aan de Vijverlaan.

Grote opkomst vrijwilligers
Dat er behoefte bestond aan informatie bleek wel uit het grote aantal vrijwilligers dat aanwezig was. Met meer kennis van de ziekteverschijnselen ben je beter in staat om de mensen tijdens het vervoer van en naar huis te begeleiden.

Delen van kennis en ervaring 
Op aanstekelijke wijze slaagden Willy Sturkenboom en Agnes van der Lingen van Ontmoetingscentrum De Vijver erin om hun gehoor te boeien met hun kennis en ervaring van dementie en de verschillende vormen en stadia van de ziekte. Niet alleen verdriet, ontkenning, onzekerheid in het begin bij de mensen met dementie, ook de herkenning en acceptatie van hun ziekte met de nadruk op hun eigen waarde en de mogelijkheden van wat ze zelf nog kunnen. En het plezier dat ze met elkaar beleven. Dat is de filosofie van het centrum. Structuur, rust, geduld zijn belangrijke inzichten waar chauffeurs en bijrijders op de belbussen mee uit de voeten kunnen. Een leerzame en plezierige avond met zeer betrokken vrijwilligers.