Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Geestelijke verzorging op maat

U komt bij ons wonen of revalideren?  Binnen De Brug bieden wij verschillende mogelijkheden voor uw geestelijk welbevinden.

Persoonlijk contact

Voor alle locaties binnen De Brug is een geestelijk verzorger aangesteld. Kort na uw verhuizing zal zij een afspraak maken voor een  kennismakingsbezoek. Tijdens uw verblijf kunt u haar altijd benaderen wanneer u op het gebied van zingeving gedachten of zaken wilt bespreken.

Wij vinden het belangrijk dat een mens een geestelijk huis heeft. Wij hopen dat het contact met uw kerkelijke thuisgemeente of -parochie in stand blijft en dat deze relatie voortgezet zal worden. Wanneer u hen op de hoogte brengt van uw adreswijziging, weten zij u op uw nieuwe bestemming te vinden.

Vanuit de Protestantse Gemeente Driebergen en St. Petrus’ Banden brengen de leden van de Pastorale Commissies bezoeken aan bewoners die dat op prijs stellen. Na een kennismakingsbezoek komt vaak een vervolggesprek en groeit veelal een persoonlijk contact.

Gesprekskringen

Op alle locaties kunt u in gesprek raken over persoonlijke en geestelijke aangelegenheden.

 • Op Nassau Odijckhof vindt iedere donderdagmorgen de bijbelkring plaats.
 • Op Sparrenheide kunt u de eerste maandag van de maand deelnemen aan een bijbelse gesprekskring in het Kruispunt.
 • Rehoboth telt twee kringen: iedere derde vrijdag komt de gespreksgroep Zingeving samen naast de maandelijkse bijbelkring.
 • Wij houden u op de hoogte over de tijden en plaatsen via de mededelingenborden, infobulletins en ons huismagazine Over de Brug.

  Vieringen

 • Op zondagmorgen om 10.30 uur kunt u in Sparrenheide en Nassau Odijckhof naar de kerk. De diensten vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Gemeente.
 • Iedere derde vrijdag van de maand zijn Rooms-katholieke bewoners (en belangstellenden uiteraard) welkom bij de Woord- en Communievieringen in het Stiltecentrum op Nassau Odijckhof. Aanvang 15.00 uur.
 • Op Rehoboth komen bewoners iedere eerste dinsdag van de maand om 10.00 uur samen in de salon voor de maandopening.
 • Stiltecentrum

  In Nassau Odijckhof bevindt zich een stiltecentrum. Een sfeervolle plaats voor iedereen die rust zoekt, in stilte wil nadenken of een poosje wil mediteren. Deze ruimte kan ook gebruikt worden om te luisteren naar muziek en voor liturgische momenten. Er is lectuur aanwezig en een gedachten- en gebedenboek waarin u iets kunt schrijven.

  Afscheid nemen

  In de laatste levensfase vertrouwen wij op een goede afstemming tussen bewoner, familie, medewerkers, uw kerkelijke thuisgemeente en de geestelijk verzorger. Laatstgenoemde wil graag gesprekspartner zijn bij het zoeken naar de persoonlijke geestelijke begeleiding rondom het sterven. Ook voor de uitvaartbegeleiding kan zij u in contact brengen met bevoegde personen of instanties.

  Meer informatie

  U kunt altijd  contact opnemen met de geestelijk verzorger, via telefoonnummer 0343 555 847.
  Ook kunt u onze folder Geestelijke Verzorging op maat downloaden (pdf).