Laatste nieuws

 
Contact

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

HKZ ISO 9001 Erkend leerbedrijf Calibris

Ouderenzorg Utrecht

DemenTalentDementie heeft grote gevolgen voor mensen met dementie zelf en hun naasten. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen door gebrek aan zelfvertrouwen stoppen met activiteiten en nauwelijks nog de deur uit komen. Om een goede levenskwaliteit te behouden en te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken is tijdige informatie en ondersteuning van groot belang. Ontmoetingscentrum De Vijver is gestart met het project 'DemenTalent'; mensen met dementie nemen als vrijwilliger actief deel in de samenleving, op basis van hun interesses en vaardigheden. Om op deze manier mensen met dementie het gevoel terug te geven dat zij nuttig zijn en een bijdrage kunnen leveren, dat zij weer plezier kunnen beleven aan activiteiten en het bevorderen van sociaal contact. 

Veel organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun organisatie of een bijdrage kunnen leveren aan een tijdelijk project. Het Ontmoetingscentrum wil een match maken tussen de vrijwilliger met dementie en de verschillende organisaties en hen coachen en ondersteunen in het project. Er zijn al veel voorbeelden van eerdere projecten waar vrijwilligers met dementie hun talenten benutten en zo een mooie bijdrage leveren aan de organisatie en de samenleving.  

Meer informatie

Meer informatie over DemenTalent kunt u lezen in de flyer. Deze kunt u downloaden door de afbeelding aan te klikken.

 

Nieuws

 

Oproep: we zijn op zoek naar vrijwilligers
We zoeken mensen met beginnende dementie die willen deelnemen aan het project en organisaties die vrijwilligersvacatures hebben.

Wij zoeken ook vrijwilligers die ons willen helpen met het DemenTalent project en voor activiteiten in het Ontmoetingscentrum. Heeft u incidenteel of structureel wat tijd over? Wij bieden u een fijne sfeer, sociale contacten, scholing en u bent maatschappelijk betrokken!

Meer informatie: Ontmoetingscentrum De Vijver, 0343 555401,OCdeVijver@iszdebrug.nl

 

Gezocht: enthousiaste vrijwilliger Gastheer/-vrouw met lichte dementie Rehoboth

Gezocht: enthousiaste talentvolle vrijwilliger met dementie

Artikel Nieuwsbode Utrechtse Heuvelrug - 27 mei 2016


Wethouder Hans Nijhof geeft startschot project DemenTalent


Kick-off project DemenTalent - donderdag 19 mei 2016