Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Bouw Landgoed Beukenstein gaat van start!

Woensdag 18 oktober 2017

Al enige jaren geleden werd men geïnformeerd over de komst van een nieuw woon-zorgcomplex ‘Landgoed Beukenstein’ aan de Hoofdstraat 57 in Driebergen. Ondanks de zichtbare voorbereidingen, waaronder de sloop van het oude pand, liet de start van de nieuwbouw op zich wachten. Aan deze onzekerheid werd woensdag 18 oktober een eind gemaakt. Met de ondertekening van de bouwovereenkomst door Bouwbedrijf van de Ven, BAM Bouw en Techniek en De Brug werd de bouw van een nieuw Landgoed Beukenstein bevestigd.

“Ik ben verheugd te kunnen vertellen dat alle procedures die bij een bouwproject als deze horen, positief zijn verlopen en we in januari 2018 willen starten met de bouw”, laat Harm Hoekstra, directeur van De Brug weten. “Natuurlijk hou ik een slag om de arm, maar het is onze ambitie in het voorjaar van 2019 het nieuwe Landgoed Beukenstein in gebruik te kunnen nemen. Betrokken partijen zitten met elkaar om de tafel om tot een goede bouwplanning te komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij straks een fantastisch toekomstbestendige woon- en zorgvoorziening kunnen bieden aan kwetsbare ouderen, zoals mensen met dementie en andere zorgvragen waarvoor een indicatie en zorg met verblijf nodig is.”

Wonen in een 24-uurs zorgvoorziening Landgoed Beukenstein biedt straks ruimte aan ongeveer 108 mensen. Zo worden er 10 woningen gerealiseerd waar mensen met dementie in kleine groepen van 7 á 8 personen kunnen wonen. Dit kleinschalig wonen concept richt zich op het leven in een huishouden, net als thuis, met een gemeenschappelijke huiskamer en buitenruimte (tuin of terras). Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en eigen badkamer. Daarnaast worden er 30 zogenaamde hofwoningen gebouwd: dit zijn één en enkele twee kamer appartementen.

Landgoed Beukenstein bestaat straks uit drie aparte gebouwen en wordt geheel in landhuisstijl uitgevoerd. Naast de kleinschalige woningen en appartementen worden er ruimtes gerealiseerd voor ontmoeting en lekker eten en drinken waaronder het restaurant op de begane grond. “Met de bouw van dit woon-zorg complex kunnen wij kwetsbare ouderen een combinatie bieden van prettig wonen, comfort en zorg dichtbij, in de prachtige omgeving van het historisch park Beukenstein”, zegt Harm Hoekstra. “En dat is wat wij, De Brug, graag doen!”

Meer informatie Heeft u belangstelling voor dit bouwproject en wilt u in de nabije toekomst via e-mail op de hoogte gehouden worden? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief ‘De Brug bouwt Landgoed Beukenstein’ door een mail te sturen naar info@iszdebrug.nl, onder vermelding van ‘Aanmelden nieuwsbrief Beukenstein’. Ook via Facebook kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen; www.facebook.com/DeBrugbouwtLandgoedBeukenstein.