Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Archief: Bijeenkomst 'Financieel misbruik bij kwetsbare ouderen'

Woensdag 8 juli 2015

Dinsdag 7 juli vond in Ontmoetingscentrum De Vijver een bijeenkomst plaats met het thema ‘Financieel misbruik bij kwetsbare ouderen’. Philip Kooke, ervaringsdeskundige, verslaggever bij tv en auteur van het boek ‘Ik laat je nooit in de steek’ hield een indrukwekkend verhaal over hoe een vrouw zijn vader isoleerde van zijn familie  De vrouw had met list en bedrog zijn dementerende vader zover ingepalmd dat ze trouwden en heeft op deze manier geld en goed toegeëigend. Philip wil met zijn verhaal mensen die betrokken zijn bij mensen met dementie ondersteunen. Hij adviseert zaken goed te regelen en bedacht te zijn op mensen die misbruik maken van kwetsbare mensen. Na afloop beantwoordde hij vragen en kon men zijn boek inzien en eventueel kopen.

Het was een goede aanvulling op de bijeenkomst van vorige maand, waarin Marianne van der Krans van Steunpunt Huiselijk Geweld Stad en Regio Utrecht vertelde hoe je regie over je eigen leven kunt houden en Jolien Kronenburg-de Jonge, kandidaat-notaris uitleg gaf over een levenstestament.

 

De volgende informatiebijeenkomst in het Ontmoetingscentrum is op maandag 28 september van 14.00 tot 16.00 uur, dan vertelt Marjolein Winterman, psycholoog bij ISZ De Brug hoe je om kan gaan met veranderend gedrag bij mensen met dementie.

www.iszdebrug.nl/ontmoetingscentrum