Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Bewegingsgerichte zorg

 

Kom in beweging!

Wat je gisteren deed en vandaag doet, kun je vaak morgen ook nog. Blijf in beweging. Het doel is om bewegen meer dan nu een vanzelfsprekend onderdeel te laten zijn van de dagelijkse bezigheden van elke bewoner. Bewegingsgerichte zorg is erop gericht de bewoner zoveel mogelijk zelf te laten bewegen bij dagelijkse activiteiten. Dus ook zelf je koffie inschenken of je brood klaar maken, zoveel mogelijk jezelf wassen of aankleden. Het helpt allemaal mee om zo fit mogelijk te blijven. Meer beweging, aansluitend bij de mogelijkheden van de bewoner. Elke beweging is winst en het zou fantastisch zijn als we er samen in slagen bewegingsgerichte zorg te bieden.

Iedereen, van professional tot vrijwilliger en van bewoner tot mantelzorger, is nodig om bewegingsgerichte zorg tot een succes te maken. Zorgmedewerkers, activiteitenbegeleiders, afdelingshoofden en fysiotherapeuten hebben intern de scholing bewegingsgerichte zorg gevolgd en zijn met de kennis die ze daar hebben opgedaan aan de slag gegaan. De cursus is gebaseerd op een gezamenlijke publicatie van ActiZ, KNGF, LOC Zeggenschap in zorg, NVGF en V&VN[1].

Elke zorgmedewerker die de cursus heeft gevolgd, heeft een bewoner extra in het vizier wat bewegen betreft. Door te praten met de bewoner en eventueel familie en anderen die bij deze bewoner betrokken zijn, proberen zij zich een beeld te vormen van het belang dat de bewoner hecht aan (zelf) bewegen.

De resultaten van deze gesprekken en observaties zijn of worden opgenomen in de zorgleefplannen van alle bewoners van Nassau Odijckhof, Rehoboth, Sparrenheide, Beukenstein (vanaf september 2016 gehuisvest binnen Woonoord) en Woonoord. Tijdens de leefplanbespreking kunnen dan afspraken gemaakt worden omtrent het bewegen.

Ook vrijwilligers, familie en mantelzorgers nodigen we uit om in beweging te komen. Bijvoorbeeld door een beweegspel te doen met bewoner(s), door eens met een bewoner die nog redelijk goed ter been is te gaan wandelen, door samen de boodschappen te doen of door samen een kopje koffie te gaan halen. Elke beweging is winst!

Kom in beweging en vooral: blijf in beweging!

 

[1]http://venvn.nl/Portals/1/Nieuws/2013%20Documenten/20131017%20beweginsgsgerichte%20zorg.pdf