Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Archief: 'Belast kwetsbare ouderen met diabetes zo min mogelijk'

Vrijdag 4 januari 2013

De multidisciplinaire richtlijn ‘Verantwoorde diabeteszorg bij kwetsbare ouderen in thuissituatie, verzorgings- en verpleeghuizen’ verbetert de diabeteszorg bij kwetsbare ouderen. Agaath Bruin, praktijkverpleegkundige bij ISZ De Brug, werkte mee aan de richtlijn en publiceerde in december 2012 met collegadeskundigen het artikel 'Verantwoorde diabeteszorg in de palliatieve en terminale fase' in het Tijdschrift voor Ouderengeneeskunde. 

Diabeteszorg in de praktijk

Agaath Bruin: "Ons uitgangspunt is kwaliteit van leven: hoe voorkomen we problemen op korte termijn en belasten wij cliënten zo min mogelijk. Zoals het voorkomen van te lage of te hoge glucosewaarden, maar ook van voetproblemen."  Bij De Brug start ze samen met collega Bianca Tombergen op de verpleegafdeling met  kwartaalcontroles bij cliënten met diabetes. De kwartaalcontroles zijn deels medisch: het in kaart brengen van de diabetes en verslag doen aan de arts. Daarnaast geven ze uitleg aan medewerkers en gaan ze na of alles rond diabetes goed is geregeld.

  • Artikel 'Verantwoorde diabeteszorg in de palliatieve en terminale fase' (pdf)
  • Multidisciplinaire richtlijn ‘Verantwoorde diabeteszorg bij kwetsbare ouderen in thuissituatie, verzorgings- en verpleeghuizen’ (link naar Verenso)
  •