Laatste nieuws

 

Vragen

Informatie over zorg?

 

Servicebureau ISZ de Brug

Bereikbaar ma t/m vr van 8.30 - 18.00 uur 0343 555 555 of service@iszdebrug.nl

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

Archief: Afasiekoor Driebergen wint prijs muziektherapie

Woensdag 16 april 2014

Het koor, zes mannen en vrouwen met afasie, begeleid door de logopedist en muziektherapeut van ISZ De Brug, vertolkte het lied De taal van mijn hart van Stef Bos. Hiermee dongen zij mee naar een djembé, de prijs die De Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie toekende aan de mooiste coverversie van het lied. De grootste fan van Stef Bos zat in de jury en kreeg tranen in haar ogen toen zij de inzending van afasiekoor Driebergen hoorde, omdat de tekst zo van toepassing is op hen. Het koor is nu een djembé en waardering rijker.
De taal van mijn hart van het afasiekoor op youtube.

Woorden komen als vanzelf

Het Afasiekoor Driebergen is in oktober 2013 opgericht door logopedist Majoke van der Werff en muziektherapeut Hannina Boers van ISZ De Brug. Het koor richt zich op mensen in de regio Utrechtse Heuvelrug die moeite hebben met taal en spraak ten gevolge van hersenletsel. Majoke en Hannina maken gebruik van een combinatiebehandelmethode: Speech Music Therapy for Aphasia (SMTA). Daarnaast zingen ze liederen, begeleid door piano en gitaar. Bij veel mensen met afasie komen de woorden sneller als zij zingen; dat blijkt iedere week weer bij het koor. Melodie en ritme zijn goede triggers om spraak op gang te helpen. Daarnaast is het erg gezellig en stimuleren deelnemers elkaar waar ze kunnen.

Momenteel nemen zes mensen deel aan het koor, maar er is nog plek. Het is altijd mogelijk om een keer op proef mee te doen. Zangervaring is niet nodig. Het is op donderdagen van 10.45 tot 12.00 uur op Sparrenheide in Driebergen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Majoke of Hannina via tel. 0343-555706 of logopedie@iszdebrug.nl.

Permalink voor ingesloten afbeelding