Laatste nieuws

 
Contact

Erkend leerbedrijf

 

 

Contactgegevens

ISZ De Brug
Nassau Odijcklaan 3
3971 BN
Driebergen- Rijsenburg

Tel: 0343 555 555
Email: info@iszdebrug.nl

HKZ ISO 9001 Erkend leerbedrijf Calibris

Ouderenzorg Utrecht

Archief: 15 oktober: Parkinson Café Driebergen

Maandag 23 september 2013

Licht verbetert stemming en slaap

Het Parkinson Café Driebergen is een ontmoetingsplek voor parkinsonpatiënten, hun naasten en geïnteresseerden. Met lezingen, workshops, beweegactiviteiten en contact. Tijdens dit Parkinson Café vertelt drs. S. Rutten van het VU Medisch Centrum graag meer over invloed van licht op stemming en slaap van mensen met de ziekte van Parkinson. Zij doet hier onderzoek naar.

Biologische klok

De helft van alle mensen met de ziekte van Parkinson heeft last van somberheid. En negentig procent heeft last van slaapproblemen. Medicatie kan werken, maar geeft vaak vervelende bijwerkingen. Behandeling met licht kan een goed alternatief zijn. Het idee achter lichttherapie is dat het de werking van de biologische klok beïnvloedt.

Tijd en plaats

Op dinsdag 15 oktober van 14.15 tot 16.00 uur. In de Vierhoutzaal op locatie Sparrenheide van ISZ De Brug. Het adres is Sparrenheide 1, 3971 DA Driebergen. Om 14.00 uur is de zaal open

U hoeft zich niet per se aan te melden, de inloop is vrij. Contactpersoon is AnneMarie Azzaro, Telefonisch bereikbaar via 0343 555 815 of per mail: A.Azzaro@iszdebrug.nl

Het Parkinson Café Driebergen is een initiatief van ISZ De Brug, Welnúh en de Parkinson Vereniging in samenwerking met Parkinsonpatiënten. Het eerstvolgende Parkinson Café Driebergen is op 17 december 2013 en heeft als thema voeding.